Log på Webshop - Opret konto
Du har 0 vare(r) i kurven
Se indkøbskurv

Tirsdag d. 29. Marts 2016

Hvordan bruger jeg tørshampoo?

Hvad er en tørshampoo egentlig - og hvordan skal du bruge den?

Tørshampoo har været kendt i utrolig mange år, men de seneste 5 år har den fået en renæssance og er igen blevet et hipt produkt.

Lidt populært sagt er en tørshampoo et hårprodukt til at rengøre håret uden brug af vand. Det vil sige at du ”vasker hår” uden at få vådt hår.

 

Hvorfor skal jeg bruge tørshampoo?

Med en tørshampoo kan du springe en hårvask over og derved spare tid under bruseren og efterfølgende føntørring - og hvem vil ikke gerne det engang imellem - og så er den enhver festivaldeltagers bedste ven.

Du kan også bruge den til fx dit pandehår, som kan have en tendens til at fedte mere/hurtigere end resten af håret

 

Hvordan skal jeg bruge en tørshampoo?

Tørshampoo skal bruges i tørt hår – absolut ikke i fugtigt eller vådt hår – det bliver en rodet affære.

Hold sprayen cirka 20-30 centimeter væk fra hovedbunden, lad tørshampooen sidde lidt, så fedtet i håret kan blive absorberet, inden du reder håret igennem med dine fingre eller en børste. Vupti - rent hår på fem minutter. Brug hellere for lidt produkt end for meget af det gode.

Del håret op i sektioner og spray let med tørshampoo mellem hver sektion. Fokuser på området lige over ørerne og længst fremme ved ansigtet, lige ovenpå hovedet og evt. nakken, da det er her håret har mest tendens til at klaske sammen.

Ryst eller børst overskydende tørshampoo let ud. Gerne med hovedet nedad. Mange glemmer dette trin og klager over hvide plamager. Man kan også frottere håret let med et tørt håndklæde eller blot purre op i håret med fingrene og ryste det let ud og fordele det på den måde. Man kan også føntørre håret efterfølgende.

 

Pas på at bruger din tørshampoo rigtigt
Se her, hvilke fejl du måske begår med din tørshampoo.

Du sprayer for tæt på
Hold sprayen cirka 20-30 centimeter fra din hårbund

Du sprayer for langt fra
Til gengæld mister tørshampooen sin absorberende effekt, hvis du holder den for langt væk.

Du rører for meget ved dit hår
Når du har brugt tørshampoo, så er det niks pille! Olierne fra dine fingerspidser ødelægger nemlig tørshampooens effekt og gør dit hår endnu mere fedtet end før.

Du børster tørshampooen ud med det samme
Har du mørkt hår, kan tørshampooen gøre dit hår gråt at se på, fordi det lyse pudder lægger sig oven på håret. Men selv om du føler dig fristet til at børste det ud med det samme, så vent lidt. Lad pudderet absorbere fedtet i din hovedbund i 2-5 minutter, inden du nærmer dig med hårbørsten.

Du bruger for meget
For meget af det gode er sjældent godt, heller ikke når det gælder tørshampoo. Hellere for lidt end for meget.

Du sprayer kun i skilningen
For at tørshampooen skal virke, er det vigtigt, at du bruger den i hele hovedbunden. Del håret op i sektioner.

 

Hvilken tørshampoo skal jeg vælge?

Hos Kliim Coiffure har vi flere forskellige tørshampoo, så du kan være sikker på, at du får den, som passer bedst til dit hår.

Der findes tørshampoo, som udelukkende tager fedtet i håret og så findes der tørshampoo, der samtidig giver struktur og volumen.

Der findes også tørshampoo med farve på markedet – men vær opmærksom på at mange af disse produkter smitter af – både på tøjet og omgivelserne.

 

Hvad er forskellen på tørshampoo og hårpudder?
Har man fint hår eller savner fylde i forbindelse med opsætning eller lignende, så er tørshampoo en god ven. Også i helt rent hår til lige at løfte håret ved rødderne og tilføre lidt struktur og fylde.

Men det er faktisk her, at hårpudder kommer på banen – nemlig til at give fylde og løft i bunden.maria-nila-dry-shampoo.jpg


Skrevet af kliim
Kategori:
Tags:

Kommentarer