Der tales og skrives om Co-Wash, men hvad er det egentlig for noget?

Co-wash er en forkortelse for "conditioner washing" eller "conditioner-only washing" og henviser til en hårplejemetode, hvor man bruger en balsam i stedet for traditionel shampoo til at rense håret.

Normalt indebærer hårvask jo, at man bruge en shampoo for at fjerne snavs, ophobninger og overskydende olie fra håret og hovedbunden. Men nogle mennesker - især dem med krøllet eller tørt hår - kan finde shampoo for udtørrende og “aggressiv”, da den kan fjerne de naturlige olier og fugt fra håret, hvilket resulterer i tørhed og frizz.

Co-washing-metoden involverer brug af en balsam eller et særligt co-wash-produkt i stedet for shampoo. Balsamen masseres forsigtigt ind i håret og hovedbunden for at løsne snavs og ophobninger, mens den samtidig plejer og fugter håret. Derefter skylles balsamen grundigt ud af håret.

Fordelene ved co-washing er bland andet at bevare hårets naturlige olier og fugt, hvilket kan resultere i mere hydreret, blødere og mere definerede krøller. Det kan også mindske tørhed og skrøbelighed, der ofte er forbundet med krøllet hår.

Det er vigtigt at bemærke, at co-washing ikke nødvendigvis er egnet for alle hårtyper eller personer, da det afhænger af individuelle præferencer og hårets behov.

Nogle mennesker finder det nødvendigt at bruge shampoo lejlighedsvis for at fjerne ophobninger (produktrester mm) og opretholde en sund hovedbund.

Vi anbefaler at du eksperimenterer og finder ud af, hvad der virker bedst for dit hår.

Brug din børste med omtanke

Børster du ofte dit krøllede hår, slider du på krøllerne og efterlader håret frizzy og uden dine flotte krøller - brug hellere en bredtandet kam og red det kun, når krøllerne er våde, gerne fyldt med balsam eller en god hårkur.



 

Co-Wash fra Maria Nila - perfekt til Curly Girl

Vegansk Co-Wash fra Maria Nila

Maria Nila Coils & Curls Oil-In-Cream er en rig krølle-definerende leave-in creme, der nærer og løsner alle typer bølger, krøller og spoler. Denne tykke og rige creme smelter ind i håret og giver både dyb næring, pleje og krølledefinition.

Oil-in-cream - genial krøllecreme

Forrige
Forrige

Hvad er en Glossing

Næste
Næste

Hvilken børste skal du bruge?