Log på Webshop - Opret konto
Du har 0 vare(r) i kurven
Se indkøbskurv

Onsdag d. 01. Juni 2016

Fugt versus skadet hår

Hvad er forskellen på at tilføre håret fugt versus genopbygning?

Det kan godt være lidt svært selv at vurdere, om håret trænger til fugt eller om det er skadet af kemiske behandlinger og derfor trænger til at blive genopbygget og styrket.

Din frisør kan se og mærke det på håret – det er han/hun uddannet til og har en professionel baggrund for at vurdere, hvad der er galt med håret og hvad du bør bruge af produkter, for at det igen bliver sundt og lækkert.

Genopbygning af håret betyder, at hårstrået fyldes – typisk med protein stoffer – så hårets skællag lukkes og får det til at se pænt ud.

Fugt til håret betyder, at du tilfører hårstrået en masse fugt så det ikke længere ser tørt og trist ud.

 

Hvorfor skal jeg genopbygge eller give mit hår fugt?

Et slidt eller tørt hår ser ikke sundt og lækkert ud – og det er heller ikke hverken blødt eller glansfuldt. Det kan ovenikøbet være svært at børste, når det er vådt og i det hele taget er det ikke særlig medgørligt i dagligdagen – det ender ofte med en dårlig hårdag.

Fra krus til lækre krøller
Har du naturlige krøller med tendens til at kruse, så har dit hår brug for fugt. Det vil sige, at du skal bruge rigeligt med conditioner – gerne en leave-in – og hyppige hårkure. Hår kruser, når det optager fugt fra luften og svulmer ukontrolleret op. For at undgå dette skal håret været fugtmættet, før du bevæger dig udenfor. Det er især et problem i de kølige måneder, hvor der er stor forskel på luftfugtigheden indendørs og udendørs. Ud over den rette pleje bør du undgå for meget varmepåvirkning i form af føntørrer og glattejern, som udtørrer håret. Lad i stedet håret lufttørre og spring glatningen over en gang imellem. Brug også gerne et styling produkt tilpasset krøllet/kruset hår, der enten fremhæver eller udglatter dit krøl og samtidig sikrer, at det ikke kruser i løbet af dagen. Gå efter et anti-frizz produkt.

Fra slidt til sundt hår
Det er især langt hår, der bliver slidt af den simple årsag, at det er gammelt. Hår fornyer sig ikke, når det er vokset ud af hårsækken, så det er afhængigt af, hvordan du behandler det. Børstning, opsætning med elastikker, føntørring og glattejern er nogle af de ting, som slider meget på håret, og manglende pleje får det til at se tørt og trist ud. Derfor er det vigtigt, at du først og fremmest giver det masser af fugt i form af conditioner og regelmæssige hårkure. Er det ødelagt og knækker det, kan du med fordel pleje det med en genopbyggende serie, som typisk indeholder proteiner, der fylder det ødelagte hårstrå ud, så skællaget lukkes. Det vil få håret til at føles blødt og glat, når du lader hånden glide igennem det, og giver et mere glansfuldt look.

Spaltede spidser

Spalter spidserne, skal håret klippes. Ødelagte spidser står sjældent til at redde – og dit lange hår skal typisk klippes hver 3. måned for at forblive sundt.

Hvilken produkter skal jeg vælge?

God shampoo og conditioner er stadig udgangspunktet for en god hårdag, men teknologien er efterhånden så avanceret, at du får meget mere end bare rent hår. Gå derfor efter specialprodukterne, hvis du har behov for genopbygge et slidt hår eller tilføre håret meget fugt.

 

Hvor ofte skal jeg bruge produkterne?

Du skal som udgangspunkt genopbygge eller tilføre fugt til håret indtil det igen ser sundt og glansfuldt ud. Og det er individuelt, hvor lang tid det tager.

Spørg frisøren til råds – gerne inden du starter en hjemmebehandling, så du får de rigtige produkter med hjem - og bed frisøren give dig en status, når du kommer næste gang. Der er ingen grund til at ”overgøre” en behandling, så når dit hår igen er sundt, kan du skifte til andre gode produkter.ingredien.jpg

Hos Kliim Coiffure har vi produkterne både til skadet hår og til at give fugt – Ingredien -Kerastase – Oribe – Redken – spørg din frisør, hvad der er det bedste for dit hår.
Kerastase_Therapiste.jpg  Redken_krøl_serie.jpgoribe.jpg
Skrevet af kliim
Kategori:
Tags:

Kommentarer